DOELGROEP

De ‘Ik zie, ik zie’ avond is bedoeld voor gezinsleden van kinderen met een vorm van autisme met normaal verstandelijke vermogens en mensen uit de omgeving van een gezin met een kind met een vorm van autisme.

De gezinsleden worden verondersteld bekend te zijn met de diagnose van hun kind en die al een beetje ‘verwerkt’ te hebben. Het kind met een vorm van autisme vertoont voor de buitenwereld geen écht duidelijke of opvallende kenmerken van deze beperking maar laat aangepast gedrag zien.

De mensen uit de omgeving van het gezin met het kind met een vorm van autisme hoeven geen kennis te hebben van autisme en worden slechts beperkt over autisme geïnformeerd tijdens de projectavond. De nadruk ligt op het feit dat de beperking van het kind met autisme uit het gezin zo goed als onzichtbaar is voor mensen uit de omgeving van dat gezin. Zo nodig wordt per scène uitleg gegeven over de relatie met autisme en het voorbeeldverhaal wat gespeeld wordt.

De gezinsleden hebben de behoefte met mensen uit hun omgeving te praten over de impact die de beperking van het kind met een vorm van autisme heeft op hun gezin. Wellicht herkennen de gezinsleden zich in een van de volgende kenmerken:


Mensen uit de omgeving van een gezin met een kind met een vorm met autisme willen graag beter inzicht krijgen in hoe het is te leven in een gezin met een kind met een vorm van autisme.

Ook instellingen en bedrijven kunnen hun cliënten/werknemers de ‘Ik zie, ik zie’ avond aanbieden.
Voor instellingen is de ‘Ik zie, ik zie’ avond een welkome hulp bij het betrekken van het netwerk (wij noemen dit de ‘omgevingsmensen’) bij een gezin met een kind met autisme. Doordat instellingen hun cliënten en hun omgeving de avond aanbieden, is het makkelijker voor de cliënt om hun ‘omgevingsmensen’ uit te nodigen en zo te kunnen vertellen over de invloed van autisme op hun gezin.
Bedrijven kunnen hun werknemers kennis laten maken met hoe het is voor verschillende van hun collega’s om te leven in een gezin met een kind met een vorm van autisme. Dit inzicht zal zeker de collegialiteit en sfeer op het werk positief beïnvloeden.

Voor een voorbeeld van een offerte aanvraag en meer informatie zie voorbeeld offerte en bijlage bij offerte.


Agenda

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Wilt u zich opgeven voor een van onze avonden? Schrijf u dan nu in!
Bent u een instelling of bedrijf
en heeft u interesse in de diensten van
'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…' ?
Vraag hier info of een (voorbeeld)offerte aan!