Wie zijn wij

Initiatiefneemster Els Maas stelt zich voor:

IMG_5073 portret foto elsMijn naam is Els Maas. Ik ben moeder van drie volwassen kinderen, twee dochters en een zoon. Mijn zoon is geboren met een vorm van autisme (PDD-nos) en ADHD (aandachtstekortstoornis).
In de loop der jaren heb ik heel wat ervaring opgedaan in hoe het is te leven in een gezin met een kind met deze voor de buitenwereld onzichtbare beperking. Deze ervaring gebruik ik o.a. bij het geven van brussencursussen (curussen voor broertjes of zusjes van een kind met een beperking/handicap).
Motivatie: Tijdens de opvoeding van mijn kind merkte ik dat mijn sociale contacten steeds stroever gingen verlopen en ik ze steeds moeilijker vast kon houden. Het lukte mij zelf niet uit te leggen aan de mensen in mijn omgeving wat de invloed van het hebben van een zoon met een vorm van autisme had op mijn gezin. Voor de mensen uit mijn omgeving was dit ook niet zomaar te begrijpen door de onzichtbaarheid van de beperking. In mijn contacten met andere moeders en tijdens brussencursussen vond ik veel herkenning op dit punt. Ik wil graag een helpende hand bieden om dit proces anders te laten verlopen. Hieruit ontstond het idee om deze avonden te gaan organiseren.
Project: Door avonden te organiseren met interactief toneelspel voor de ouders en ([bijna] volwassen) brussen van het kind met autisme, en daarbij óók de mensen uit hun omgeving te betrekken, lever ik een positieve bijdrage aan een positieve communicatie.
Tijdsverloop: Het idee voor dit project is ontstaan in september 2010. 13 november 2012 heeft de eerste try-out avond plaats gevonden. Deze werd bijzonder goed ontvangen door zowel ouders als mensen uit hun omgeving. Inmiddels heeft de avond zijn vaste vorm gekregen en vindt hij regelmatig plaats.


Medewerksters ‘Ik zie, ik zie’ avonden

Aan de ‘Ik zie, ik zie’ avonden werken de volgende mensen mee:

Els Maas-Janssen
initiatiefneemster van dit project als ervaringsdeskundige, organisatie, gespreksleiding

Annette Tol

Lees meer

Met medewerking van

In samenwerking met verschillende instellingen/bedrijven organiseert ‘Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet….’ in 2016 acht ‘Ik zie, ik zie’ avonden.
LEVgroep Helmond, Stichting OOK begeleiding en GGzE staan hier o.a. garant voor.

Ook dankzij u, uw bedrijf of instelling kan zo’n avond mogelijk gemaakt worden.

Lees meer…

 

Dank

Grote dank gaat uit naar familie, vele vrienden en andere geïnteresseerden in dit project die mij op allerlei manieren ondersteunden tijdens de totstandkoming hiervan.
Sommige mensen wil ik graag met name noemen, omdat zij

Lees meer…

Ervaringsverhalen deelnemers

Ouders:
“Wat ons het meest is bijgebleven van de avond is dat Els vroeg aan ons als ouders hoe het nou voelde om het zo te ervaren. Meestal denk je na over hoe je zoon met autisme (asperger) zich voelt en zet je de autibril voor hem op. Maar andersom ben je je daar niet altijd bewust van. Dat vond ik

Lees meer…

Historie

Op de volgende pagina’s kunt u meer lezen over de geschiedenis en tot stand koming van de  ‘Ik zie, ik zie’ avonden.

Lees meer…

Agenda

Toekomstige evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Wilt u zich opgeven voor een van onze avonden? Schrijf u dan nu in!
Bent u een instelling of bedrijf
en heeft u interesse in de diensten van
'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet…' ?
Vraag hier info of een (voorbeeld)offerte aan!